Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

Clubhistorie

SCPB'22: Voetbal, Honkbal, Softbal, Klaverjassen en Trimmen

SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp. De fusievereniging is opgericht op 1 september 2022. Over de historie van beide clubs is veel te vertellen.

Pancratius

Pancratius is opgericht in Amsterdam-Sloten in het jaar 1930 door een groepje 17-jarige jongens. In 1954 moest Pancratius echter weg uit Sloten, en werden na veel geharrewar twee (oude) velden aan de toenmalige Zwarteweg (thans Stevinstraat) in bruikleen gegeven. Gelukkig kon Pancratius na de nodige diplomatieke druk, met name door de toenmalige voorzitter P. Bekker, in oktober 1958 naar het nieuwe complex De Schuilhoeve, de huidige plek van SCPB '22, met een gloednieuw clubhuis (met acht kleedkamers) in gebruik nemen. Tien jaar later, in 1968, werd daar de veldverlichting geïnstalleerd. Weer een jaar later werd voor een kleine 2 ton (in guldens, natuurlijk) de kleedkamer-accommodatie aanzienlijk uitgebreid. Gevolgd door, nog niet zo heel lang geleden, opnieuw een flinke aan- en verbouwing.

SC Badhoevedorp

SC Badhoevedorp is het resultaat van een samengaan in 1986 van SV Lijnden en de voetbalafdeling van SVK/Badhoevedorp. De complete clubhistorie en eindstanden van zowel SV Lijnden als SVK/Badhoevedorp zijn hier terug te vinden onder de kop Informatie.