Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

Kleed uw kind goed aan voor de training

24 november 2022
Kleed uw kind goed aan voor de training

Het wordt weer kouder! Let daarom op welke kleding gedragen wordt bij trainingen en wedstrijden. Voor het comfort, maar ook voor de veiligheid van uw kinderen tijdens de training.

Afgelopen weken hebben we verschillende kinderen bijvoorbeeld in (winter)jassen zien trainen. Dit is niet wenselijk. Ten eerste zorgt het ervoor dat de kinderen niet vrij kunnen bewegen en daarom niet het optimale uit hun training kunnen halen. Daarnaast zien we dat er capuchons, touwtjes, drukknoppen et cetera aan de kleding zitten. Dit levert gevaar op voor het kind, maar ook voor de andere kinderen. 

Draag laagjes en een drill top

Bij koud weer is het verstandig om 'laagjes' te dragen. Neem bijvoorbeeld een goed thermoshirt, met daaroverheen een t-shirt. Ten slotte kan dan nog een drill top of trainingsjack gedragen worden. Wanneer er veel wind staat kan ook een windjack gebruikt worden. 

Voor advies kunt u uiteraard langs gaan bij onze kledingleverancier Sport 2000 Haverhals aan de Sloterweg in Badhoevedorp.

Kleur van het thermoshirt

Bij wedstrijden mogen ook thermoshirts gedragen worden, mits in de kleur van het wedstrijdshirt. Voor het thuisshirt is dit minder zichtbaar, dat zijn immers lange mouwen. Wanneer het grijze shirt gedragen wordt, dient de thermo ook grijs te zijn. Voor een thermobroek geldt dat deze volgens KNVB reglement ook in de kleur van de wedstrijdbroek dient te zijn. 

Wanneer draag ik het grijze tenue?

We krijgen vragen over het grijze tenue. Dit tenue dient gedragen te worden wanneer er tegenstanders bij ons op bezoek komen die ook een rood shirt dragen (bijvoorbeeld sv Hoofddorp of AFC). In alle andere gevallen kan het regulier shirt (rood met zwarte baan) gedragen worden. Het grijze tenue kan uiteraard ook als trainingsset gedragen worden.

Ten slotte

We gaan er van uit dat inmiddels iedereen de juiste tenues heeft aangeschaft via Sport 2000 Haverhals. Zo niet dringen wij er op aan dat u dat zo snel mogelijk doet!