Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

Walking voetballers gezocht!

29 november 2022
Walking voetballers gezocht!

In de Haarlemmermeer wordt door een aantal verenigingen regelmatig Walking football toernooitjes georganiseerd. Een aantal oudere veteranen bij SCPB’22 doet hier regelmatig aan mee. Hun ploegje is nog wat aan de kleine kant. Zij zoeken voor dit team ongeveer 5 enthousiaste nieuwkomers.

Walking football is een laagdrempelig spelletje voor 60-plussers, zowel mannen als vrouwen. Meedoen, bewegen en ontmoeten zijn de kernwaarden. De spelregels zijn simpel en hebben het doel om iedereen veilig te laten sporten.

Spelregels

Er wordt gespeeld op een veld van 25 x 40 meter, 6 tegen 6, zonder keeper. Rennen met of zonder bal en slidings zijn niet toegestaan. De bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden, lichamelijk contact is niet toegestaan. Buitenspel is niet van toepassing.

Wanneer?

Toernooitjes worden meestal overdag gespeeld. Je speelt dan 4 á 5 wedstrijdjes van 15 minuten. In de regel wordt een klein inschrijfbedrag gevraagd (ongeveer 10 euro) en daarvoor krijg je dan een lunch of consumpties. Tenues zijn aanwezig.

Belangstelling?

Heb je belangstelling om mee te doen, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Piet de Vries, telefoon 06-51232922.