Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

WANTED: barmedewerkers (Deel 2)

18 september 2023
WANTED: barmedewerkers (Deel 2)

Voor spelers en bezoekers was het zondag 17 september flink schrikken. De deur van de kantine was hermetisch gesloten en bleef dat de hele dag. Er zijn gewoon geen vrijwilligers meer die bardiensten willen draaien.

We schreven het eerder dit seizoen al op deze website: Voor het nieuwe seizoen is SCPB'22 heel hard op zoek naar nieuwe barmedewerkers. Als we géén mensen vinden, zal het beeld van zondag 17 september helaas steeds gewoner worden. Voor een club met meer dan 1.500 leden is het toch eigenlijk een schande dat dit voor het eerst in de geschiedenis van de club gebeurt.

We zijn géén commercieel bedrijf

Veel te makkelijk denken leden tegenwoordig: ik betaal 300 euro contributie en verder hoef ik niks te doen, behalve 2 keer in de week tegen een balletje te trappen. Maar die vlieger gaat niet op. We zijn een "vereniging" en géén commercieel bedrijf. Om maar even een vergelijking te maken; een lidmaatschap bij een sportschool kost zomaar 600 euro per jaar. Na afloop kun je daar tegen commerciële prijzen je biertje drinken. Bij SCPB'22 is dat anders. Voor een relatief laag bedrag kun je bijna het hele jaar door trainen en spelen onder deskundige leiding van gediplomeerde trainers en drink je na afloop tegen een schappelijke prijs een biertje of een colaatje.

Blijf niet aan de zijlijn staan! Alleen samen kunnen we zorgen voor een mooie en gezellige vereniging!

Steek je handen uit de mouwen

Om een verenging draaiende te houden zijn heel veel vrijwilligers nodig. In de commissiekamer, als bestuurslid, als hoofdleider, als wedstrijdsecretaris, als schoonmaker, lijnentrekker, jeugdtrainer, scheidsrechter en zo kunnen we nog wel even doorgaan. En ja, ook als barmedewerker of keukenmedewerker. Op wedstrijddagen staan we allemaal te dringen bij de bar en bij de keuken. Logisch en ook niks mis mee, maar dat betekent dat je als lid van de verenging ook bereid moet zijn zelf de handen uit de mouwen te steken. Als je alle seniorleden en ouders van jeugdleden bij elkaar optelt, kom je al gauw op poel van een kleine 2.000 mensen. Het MOET toch kunnen lukken om minimaal 100 mensen te vinden die eens in de vier weken een dienst willen draaien. Om de kantine open te houden hebben we elk weekend 4 ploegen nodig van circa 8 man. (zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zondagochtend en zondagmiddag). Dat MOET toch kunnen met z'n tweeduizenden. Hoe meer mensen zich aanmelden hoe minder vaak je “aan de beurt” bent. Geef je bijvoorbeeld op met jouw team. Als jouw team elke maand 1 dienst draait, dan ben jij als individueel lid misschien één keer in de twee maanden aan de beurt om 5 uurtje bardienst te draaien

Wie helpt ons om de kantine open te houden?

Wil jij ook je drankje/hapje blijven kopen in de kantine, meld je dan zsm aan als vrijwilliger. Als we niet op zeer korte termijn een groot aantal nieuwe vrijwilligers aan ons kunnen binden, zijn we als bestuur machteloos en zal de kantine op meerdere dagen dicht blijven. Sinds de noodkreet op de website zijn er gelukkig leden opgestaan die zich hebben gemeld om bardiensten te draaien. Hartelijk dank daarvoor. Maar laat je voorla niet weerhouden als ook jij je wilt aanmelden voor een bardienst. Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met Ron Schönhage.