Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie

21 maart 2024
Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie

Binnen SCPB’22 vormen de leden een ontzettend mooie afspiegeling van de samenleving. We werken er hard aan om te zorgen dat iedereen zich welkom voelt.  Hoe? Dat zie je in een mini docu die we in samenwerking met de KNVB hebben gemaakt ter gelegenheid van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie.

Honderden voetballiefhebbers met soms totaal verschillende achtergronden ontmoeten elkaar wekelijks op en rond de velden bij SCPB’22. Deze verbindende rol maakt het voetbal inspirerend en extra waardevol voor de samenleving. Tegelijkertijd zien we dat waar mensen samenkomen helaas ook racisme en discriminatie voorkomen. Iedereen heeft het recht om gelijk behandeld te worden. Daarom moeten we er voor zorgen dat vooroordelen over etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, sekse, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, leeftijd of gezondheid worden voorkomen.

Klik hier om de mini-docu te bekijken die is gemaakt in samenwerking
met de KNVB. In het filmpje vertelt ons bestuurslid Diversiteit & Inclusie,
Inge Vyens uitgebreid wat zij doet om van SCPB'22 een diverse
en inclusieve club te maken en houden.  

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook meedoen, zien en gezien worden in de ontmoeting met elkaar? Vanuit de werkgroep diversiteit en inclusie gaan we graag in gesprek met jou om gedachten, ideeën en gevoelens uit te wisselen, waardoor respect en wederzijds begrip wordt ontwikkeld voor elkaars verschillen én overeenkomsten en we onze mooie vereniging nog mooier kunnen maken. Neem contact met ons op via diversiteit@scpb22.nl

DiscriminatieMelder.nl

Racisme en discriminatie bestrijden we onder meer door een grens te trekken en in actie te komen bij incidenten. Dat geldt zowel voor de KNVB als voor andere instanties. Wil je een incident melden? Doe dat via DiscriminatieMelder.nl

 

WAT IS DE INTERNATIONALE DAG TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE?

Op 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze dag is door de Verenigde Naties in 1966 uitgeroepen ter herinnering aan het bloedbad in Sharpeville in Zuid-Afrika. Op deze datum in 1960 opende de politie het vuur op een groep mensen die demonstreerde tegen de apartheid. Hoewel dit inmiddels al weer 64 jaar geleden is, is er overal ter wereld helaas nog steeds veel racisme en discriminatie aanwezig.