Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

SCPB’22 kiest met Mark Kranendonk voor ervaren trainer

22 maart 2024
SCPB’22 kiest met Mark Kranendonk voor ervaren trainer

Sinds enkele weken staat Ron van Niekerk voor de groep. Sinds het vertrek van Patrick van Leeuwen leidt hij de zaterdag 1 selectie als interim-trainer en maakt hij dit lopende seizoen ook af. Voor volgend seizoen heeft SCPB '22 Mark Kranendonk gestrikt. De 52-jarige oefenmeester tekent voor één seizoen.

De afgelopen weken heeft de Technische Commissie (TC) gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten om invulling te geven aan de functie van hoofdtrainer voor het seizoen ’24 – ’25. We zijn blij te kunnen melden dat we tot overeenstemming zijn gekomen met Mark Kranendonk. Mark wordt in juni 53 jaar en is woonachtig in Heemskerk. Hij heeft een rijk voetbalverleden in de amateurwereld  en stond onder de lat als keeper bij zijn jeugdclub ODIN'59, maar ook bij ADO'20, FC Lisse en ARC.

Loopbaan

Met zijn inmiddels bijna 20 jaar ervaring als trainer kiest SCPB'22 bewust voor een ervaren trainer. In 2005 startte hij als assistent-trainer in zijn woonplaats bij Odin’59 waar hij op dit moment ook nog voor de groep staat. De club uit Heemskerk staat momenteel op de laatste plaats in de derde divisie. Kranendonk loodste Odin ’59 door een lastig overgangsjaar. In januari besloten club en trainer het contract voor het volgende seizoen niet te verlengen en zijn de gesprekken met SCPB ’22 op gang gekomen.

Invulling staf

Mark was eerder ook twee seizoenen actief als trainer bij HSV Heiloo dat uitkomt in de 2e klasse en waarmee hij twee keer de nacompetitie haalde. We denken met Mark een goede en ervaren trainer te hebben gevonden die goed past bij het ambitieniveau van SCPB’22. De komende weken zal de TC samen met Mark verdergaan met de invulling van de staf en de spelersgroep voor het nieuwe seizoen. Wij wensen Mark en zijn staf veel succes toe volgend seizoen en kijken uit naar een mooie samenwerking.

(Op de foto wordt Mark Kranendonk geflankeerd door vicevoozitter Werner Leermakers (rechts), TC-voorzitter Johrit Schellingerhout en helemaal links voorzitter Harry den Arend)