Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

Voetbalinternational Merel van Dongen levert onze club mooie vergoeding op

27 maart 2024
Voetbalinternational Merel van Dongen levert onze club mooie vergoeding op

Een goede jeugdopleiding betaalt zich uit. Dat blijkt maar weer. Van 2007 tot 2010 speelde voetbalinternational Merel van Dongen bij Pancratius als jeugdspeelsters. Haar deelname aan het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland levert onze club een mooi bedrag op.

Clubs die hun speler of speelster afstaan aan het Nederlands elftal voor deelname aan een WK voetbal eindtoernooi krijgen daarvoor een vergoeding. Maar dat niet alleen, ook clubs waar spelers/speelster hun voetbalopleiding hebben genoten, ontvangen een vergoeding. Dat heeft geresulteerd in een leuk bedrag dat onze penningmeester mag bijschrijven.

WK voetbal 2023

Merel van Dongen die momenteel op huurbasis speelt voor het Mexicaanse CF Monterrey Femenil, maakte tijdens het WK voetbal in 2023 deel uit van het Nederlands vrouwenteam dat in de kwartfinales werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Spanje. Het bedrag dat FIFA Club Benefits uitkeert aan de amateurclubs waar de internationals hun jeugdopleiding hebben genoten is gebaseerd op het aantal jaar dat deze speler/speelster actief is geweest bij die amateurclub. In het geval van Merel (31 jaar inmiddels) is het zo dat zij tussen 2007 en 2010 drie seizoenen speelde bij Pancratius.

Talenten opleiden loont

Dit toont nog maar weer eens aan hoe belangrijk het is dat SCPB’22 veel inspanning steekt in de jeugdopleiding. Niet alleen om de aanvoer van talenten naar het eerste elftal te garanderen, maar dus ook om – bij uitzonderlijke talenten – vergoedingen te ontvangen als zij op latere leeftijd verkassen naar een profclub of als zij – in het geval van Merel van Dongen – als international worden opgeroepen voor een WK voetbal.

Wat is het FIFA Club Benefits Programme?

Het programma is een initiatief dat in het leven is geroepen om de bijdrage van voetbalclubs aan de succesvolle organisatie van het FIFA Wereldkampioenschap te erkennen. Het programma zorgt ervoor dat clubs financieel beloond worden met een deel van de opbrengsten van het toernooi. Dit bedrag wordt vervolgens via de lidverenigingen verdeeld onder de clubs die de deelnemende spelers hebben vrijgegeven.