Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

Terugblik op het jeugdseizoen 2023-2024

30 juni 2024
Terugblik op het jeugdseizoen 2023-2024

Het afgelopen jeugdvoetbalseizoen was een periode vol hoogtepunten en momenten van reflectie. We zagen ongekend talent, toewijding en teamgeest bij onze jonge spelers/speelsters, die stuk voor stuk hun best deden op het veld. Dit seizoen stond in het teken van groei, zowel op sportief als persoonlijk vlak.

Hoogtepunten
Dit afgelopen seizoen hebben al onze jeugdvoetbalteams uitzonderlijk gepresteerd!
Het enthousiasme en de toewijding van onze jonge spelers/speelsters hebben hun vruchten afgeworpen, resulterend in talloze overwinningen en verbeterde vaardigheden. Elk team, van de jongste tot de oudste leeftijdsgroep, heeft laten zien wat samenwerking, doorzettingsvermogen en plezier in het spel kunnen bereiken. We zijn bijzonder trots op hun sportiviteit en de manier waarop ze uitdagingen hebben overwonnen. Dit succes is een prachtig bewijs van hun harde werk en de geweldige begeleiding van hun trainer/coaches.
Daarnaast was ook afgelopen seizoen het internationale toernooi voor B.V.O.’s de zogenaamde Ramada Cup op ons sportcomplex een hoogtepunt. Wat onze O14-1 zat spelers de kans gaf om hun talenten te meten met spelers van een B.V.O.. Dit was niet alleen een moeilijke sportieve uitdaging, maar ook een leermoment en een culturele uitwisseling die voor iedereen verrijkend was.

Mindere momenten
Natuurlijk kende het seizoen ook zijn mindere momenten. Blessures zijn helaas een onvermijdelijk onderdeel van elke sport, en we hadden dit seizoen te maken met een paar vervelende blessures die enkele spelers/speelsters tijdelijk uit de running hielden. Toch was het ook weer hartverwarmend om te zien hoe de teams hun geblesseerde teamgenoten steunden bij hun herstel.
Een ander moeilijk moment was de nederlaag in de cruciale KNVB Onder 16 bekerfinale, waardoor we net niet de hoofdprijs pakten. Hoewel dit een grote teleurstelling was, toonde het team en de staf veerkracht door zich snel te herpakken en weer met volle inzet te trainen voor het volgende seizoen.

Waardering voor vrijwilligers, trainers, spelers en ouders
Het succes van dit seizoen is niet alleen te danken aan de prestaties op het veld, maar vooral ook aan de mensen achter de schermen. Onze vrijwilligers verdienen een bijzonder woord van dank. Hun onbaatzuchtige inzet, van het organiseren van wedstrijden tot het regelen van vervoer en het verzorgen van de kantine etc., heeft het mogelijk gemaakt dat alles op rolletjes liep.
De trainers spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van onze jeugdspelers. Met hun geduld, expertise en enthousiasme hebben zij de spelers en speelsters niet alleen voetbaltechnisch, maar ook op persoonlijk vlak laten groeien. Hun toewijding is een inspiratiebron voor zowel de spelers als hun ouders.
De ouders mogen we natuurlijk niet vergeten. Hun support langs de lijn, het regelen van logistiek en het motiveren en aanmoedigen van hun kinderen zijn van onschatbare waarde. Ze zijn er bij regen en zonneschijn, en hun betrokkenheid draagt bij aan de positieve sfeer binnen de club.

Conclusie
Het jeugdvoetbalseizoen was een periode vol leerzame momenten, vreugdevolle overwinningen en waardevolle lessen. Samen hebben we een solide basis gelegd voor de toekomst, waarbij we niet alleen goede voetballers, maar ook sterke, veerkrachtige jonge mensen vormen. Laten we vooruitkijken naar nog meer mooie momenten en het versterken van de band binnen onze club.

Bedankt aan iedereen die dit seizoen mogelijk heeft gemaakt – op naar een nieuw, succesvol en plezierig voetbalseizoen!

Bert Rijmers
H.J.O. SCPB’22